2022. évben is lesz tanévkezdési támogatás Lőkösházán

Lőkösháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan kétféle támogatással szeretnék enyhíteni a lőkösházi családokra nehezedő terheket.

I. Tanévkezdési támogatás, pénzben

-. lőkösházi állandó lakcímmel rendelkező, bölcsődei, óvodai nevelésben részt vevő, valamint általános, közép-és felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatán tanuló gyermekek évkezdéséhez támogatást biztosít. Ezzel 2022-ben a tanévkezdési támogatás 60% - al növekedett. A gyermekenként adható támogatás összege a korábbi 5.000 forintról 8.000 forintra emelkedett.

A tanévkezdési támogatás iránti kérelmet a meghatározott formanyomtatványon kell benyújtani,. A benyújtási időszak 2022. augusztus 1. napjától 2022. szeptember 30. napjáig fog történni . A határidő jogvesztő, ezen időpont után kérelmet benyújtani nem lehet.

A nyomtatvány elérhető a www.lokoshaza.hu weboldalon, illetve az Önkormányzat Szociális irodájában. (KÉRELEM LETÖLTÉS ITT!)

A kérelemhez, amennyiben nem lőkösházi intézménnyel áll jogviszonyban a gyermek mellékelni kell a bölcsőde/óvoda/iskolalátogatási igazolást, hallgatói jogviszony igazolást.

Nem állapítható meg támogatás állami ellátásban részesülő gyermek számára.

A tanévkezdési támogatás megállapítása az Ifjúságpolitikai, Oktatási, Szociális, Kulturális és Sport Bizottság hatásköre.

Kérjük a tisztelt érintett családokat, hogy a kérelmüket a helyi rendeletben meghatározottak szerint, a megadott határidőig nyújtsák be!

II. Iskolakezdési tanszercsomag, természetben

- a Lőkösházi Általános iskola első osztályos tanulói részére tanévkezdő iskolai csomagot biztosít az Önkormányzat 10 000 forint értékben. A szülőknek tornafelszerelésről, tolltartóról és iskolatáskáról kell gondoskodniuk.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató