Építési törmeléket fogadó telep, depónia megnyitása

Tájékoztató Lakossági Építési törmelék depónia megnyitásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. június 11. péntektől megnyitja kapuit a lakossági az építési törmeléket fogadó önkormányzatai telep!

Az építési törmelék veszélyes hulladék, melynek elszállítása kérhető a Dareh Bázis Zrt.-től is. Ők egy három köbméteres konténert hoznak és egy óra alatt kell megpakolni, ára 38.000 .- ft. +Áfa, ha itt hagyják egy napra és úgy jönnek vissza érte 76.000.- ft.- +Áfa a szolgáltatás díja .

Az önkormányzatnál az elsődleges építési törmelék INGYENESEN! elhelyezhető.

A behozott építési törmeléket újra fogjuk hasznosítani.

Tudnivalók a depó működésével kapcsolatosan:

A telep helye 5743 Lőkösháza, Eleki út 16. szám

A telep nyitva tartása: minden pénteken 7.30-tól- 12. 30 - ig:

A depóba történő elhelyezéshez előzetes egyeztetés szükséges. Előzetes telefonos egyeztetés: 06-66-244-244-es számon a polgármesteri hivatalban vagy személyesesen Farkas Dorina munkatársunknál.

Az építési törmelék fogadásának rendje:

• A DEPÓNIÁBA csak tiszta építési/bontási hulladékot, törmeléket (pl: beton, tégla, cserép, kerámia, kövek) lehet behozni.

• A hulladékot az alábbiak szerint kell elkülöníteni. A tégla, cserép, kerámia érkezhet keverten is, a betont külön kell behozni.

• A beton mérete nem haladhatja meg az 50 cm X 80 cm-t. A betonban vas lehet.

• A törmelék szemetet, papírt, fajanszot, palát, különféle szigetelő anyagokat, pl. kátránypapírt, szemetet, földet nem tartalmazhat.

Óvjuk a környezetünket!

Biztosan mindenki tudja, csak ismétlés képpen: az építési törmelék veszélyes hulladék, annak engedély nélküli elhelyezése törvénybe ütköző! Amikor tehát valaki illegálisan, azaz jogellenesen hulladékot helyez el valamely köz- vagy magánterületen, azzal hulladékgazdálkodási tevékenységet végez engedély nélkül. A Btk. 248. § (1) bekezdése rögzíti az ezzel kapcsolatos elkövetési magatartásokat, amelyek egyrészt a hatóság által nem engedélyezett helyen történő hulladék elhelyezés, másrészt az engedély nélkül, vagy az engedély kereteit túllépve végzett hulladékgazdálkodási tevékenység, illetve hulladékkal végzett más jogellenes tevékenység.

Mostantól ebben is a segítségükre lesz a községi önkormányzat! Nincsen szükség illegális hulladék elhelyezésre! Tegyünk együtt többet a zöldebb Lőkösházáért!

Mindazoknak a munkatársainknak, akik részt vállaltak a depónia kialakításában hálás köszönetünket fejezzük ki!

Szűcsné Gergely Györgyi polgármester

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató