Tájékoztató szülők részére

Az Óvoda - Bölcsőde intézménye 2020. 08. 31.-én minden gyermeket fogad, a nevelési év 2020. 09. 01-től indul. Az Országos Operatív Törzs és a Fenntartó folyamatosan nyomon követi a vírus-fertőzés országos helyzetét. Jelenleg az intézmény látogatási létszáma nem korlátozott. Amennyiben szükséges bevezetni létszámkorlátokat, akkor a korábbi protokollnak megfelelően előnyt élveznek a dolgozó szülők gyermekei, számukra az intézményes ellátás biztosítva lesz. Ezzel kapcsolatban a Fenntartó és az intézményvezető folyamatosan tájékoztatást ad az érintettek számára.

 

Az intézményt kizárólag egészséges gyermek látogathatja. Amennyiben a gyermek rendelkezik szakorvosi igazolással, fennálló allergiás betegségéről abban az esetben kérjük a félreértések elkerülése érdekében hozza be az intézménybe. A vírushelyzetre való tekintettel, törekszünk a fokozott óvatosságra.

Az intézmény udvarán kérjük a szülőktől a megfelelő távolság megtartását valamint a maszk viselését. Az épületben a szülők nem tartózkodhatnak érkezésüket csengetéssel jelezzék. A gyermekeket az intézmény dolgozói engedik be és kísérik a csoportokba, kéz és cipőfertőtlenítő használatát követően.

A Fenntartó biztosít számunkra érintésmentes lázmérőt, mely napközben bármikor használható. Abban az esetben, ha hőemelkedést, lázat, hasmenést, hányást tapasztalunk a gyermeknél a szülőt telefonon értesítjük, a gyermeket elkülönítjük a többitől, a felügyeletet végző személyt maszk és gumikesztyű használatára kötelezett ilyen esetben. A gyermeket haladéktalanul el kell vinni az intézményből!

 A szülőnek fel kell vennie a gyermek háziorvosával a kapcsolatot, azt követően az orvos utasításai alapján járjanak el.

Az intézményt akkor látogathatja újra a gyermek, ha bemutatja az orvosi igazolást, melyben szerepel a betegség, a távollét pontos időtartama.

Az intézményben dolgozók számára a maszk használata nem kötelező. Ajánlott a gyermekkel való személyes kontaktus során, amikor a távolságtartás nem betartható, a maszkot viselni.

A gyermekek számára a maszk viselése nem előírás, de megengedett. Amennyiben a szülő kéri, a gyermeke hordhat maszkot. A Fenntartó biztosítja a mosható maszkot azon gyerekek számára, akiknél a szülő igényli. A maszkok mosását és fertőtlenítését az intézmény biztosítja. Kérjük ez irányú igényét jelezze a szülő az intézmény számára!

A felszereléseket az első napon, amikor a gyermek érkezik, átvesszük az ajtóban:

  • törölköző 2 db (a gyakori csere miatt)
  • fogmosó felszerelés
  • műanyag ivós pohár
  • fésű
  • zsebkendő 2csomag  100db-os
  • váltóruha zsákban jellel ellátva
  • váltócipő jellel ellátva
  • ágynemű

Felhívjuk figyelmüket, hogy otthonról játékot behozni tilos, alvós plüss abban az esetben hozható, ha egész héten bent marad és ágyneművel együtt minden pénteken hazaküldésre kerül.

 Az érkezéskor esetleges torlódás és várakozás elkerülése érdekében, kérjük a munkába induló szülőket, hogy 7 és 8 óra között, a nem dolgozó szülők 8 és 8:30 között érkezzenek. A jelenlegi helyzetben a beszoktatós gyermekek szüleit sem engedjük az intézmény épületébe belépni. Kérjük, gyermeküket ennek megfelelően készítsék fel az intézménybe való érkezésre. Az intézmény épületébe csak a dolgozók és az ide járó gyermekek léphetnek be.

Csak indokolt helyzetben lehet belépni külső személynek az intézménybe, kizárólag maszkban, a vezető ill. helyettessel való előzetes egyeztetés alapján.

 Az időjárást figyelembe véve a szabadban való tartózkodást részesítjük előnyben ezért a gyermekeket ennek megfelelően öltöztessék fel. Az épületben való tartózkodás idején folyamatosan szellőztetünk, amennyiben a bejárati ajtót nyitva találja akkor se lépjen be, hiszen ez csupán csak a szellőztetést szolgálja! Az étkezéseket lehetőségünk szerint időeltolódással csoportonként valósítjuk meg.

Szülői értekezleteket az intézmény udvarán tartunk, mind addig amíg az időjárás ezt engedi ezeknek időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást az érintett szülőknek.

Rossz idő esetén az intézmény tornaszobájában kerül sor a szülői értekezlet megtartására, fokozottan ügyelve a távolságtartásra, kézfertőtlenítésre. Ilyen esetben a maszk használata minden résztvevő számára kötelező.

A vírushelyzet további intézkedéseiről, folyamatosan tájékoztatunk minden érintett szülőt. A tájékoztatás formája továbbra is az intézmény zárt közösségi oldala illetve az információk az intézmény bejárati ajtaján is megtalálhatóak! Kérjük, ezeket figyelmesen olvassák el!

Köszönjük a türelmet, az együttműködést és a megértést!

Vigyázzunk egymásra!

Bellér Renáta m.b. intézményvezető

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató