Első esemény a gasztroturisztikai központban: avagy így készül a lőkösházi lecsó

A gasztroturisztikai  központ augusztus 20-i átadása után nem sokkal már lezajlott az első gasztronómiai programmal egybekötött klubfoglalkozás  a lőkösházi Vasutas és Községi Nyugdíjas Klubban, mely következő soros összejövetelét augusztus 29-én tartotta. Előzetes megbeszélésünk alapján ezeket a klubfoglalkoztatásokat az aktuális és hivatalos napirendi pontok megbeszélésén, észrevételek, egyéb hozzászólások megtárgyalások kívül valamilyen egyéb-zenés, kulturális esetleg gasztronómiai programmal tesszük érdekessé. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy tagjaink szívesen és aktívan részt vegyenek az összejöveteleken.

Lőkösháza Község Önkormányzatával, Képviselő-testületével igen jó kapcsolatot ápolunk. Polgármester Asszony Szűcsné Gergely Györgyi rendszeresen látogatja foglalkozásainkat, összejöveteleinket. Egyik előző klubnapon az ő ötlete alapján vetődött fel a lecsófőzés gondolata: felajánlotta, hogy a lőkösházi Start mezőgazdasági programban megtermelt zöldségekből a lecsó alapanyagait (hagyma, paprika, paradicsom) az önkormányzat biztosítja részünkre. Azonban, hogy az étel még gazdagabb legyen a testület hozzátett egyéb belevalót is (lecsókolbász, tarhonya stb). Nagyon szépen köszönjük, és bízunk benne, hogy a jó kapcsolatunk még nagyon, nagyon sokáig megmarad!  

Szeretném megemlíteni Viszokai János, helyi pékmestert, aki nagyon finom Lőkösházi kenyeret szokta felajánlani. Ő egyébként a Klubunk részére számtalan felajánlást tett: kenyeret és egyéb sütőipari termékeket adott rendezvényeinkhez, és szakmai segítséget nyújtott az új kemence használatához  augusztus 20-án.   

Ne felejtsük el azonban köszönetet mondani azokhoz is, akik igen idős koruk, illetve betegségük ellenére megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Végül, de nem utolsó sorban egy kedves és érdekes történet a dolgok körforgásáról. Egyik nagyon aktív tagunk, Kontró Imre zöldségeket termel odahaza fóliasátorban. Saját maga neveli a palántákat. Ezekből adományozott az önkormányzatnak, ahol a közmunkások felnevelték, a gyönyörű zöldségeket. Ezek a zöldségek kerültek vissza a klubunkhoz, amiből a szakácsnak is nagyon ügyes Imre megfőzte az igen finom lecsót. Ehhez felhasznált némi saját maga készítette füstölt szalonnát illetve egyéb „titkos” fűszereket. Segítségére voltak  az előkészületekben  gyorskezű, ügyes hölgytagjaink . A lőkösházi lecsó nagyon finom volt. Legközelebb Kardoskúti vendégeket várunk, akik megismerkedhetnek majd  a lőkösházi gasztronómiai különlegességekkel.

Képek a képtárban!

Fodor Béláné elnök

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató